Tillsammans för framgång

Verksamheten på Krigsflygfält 16 består av många olika arbetsuppgifter. Tillpassning av uniformer, transporter, kolloledare, guider, körning av maskiner, underhåll av fordon och servering av mat och dryck är några exempel på kompetenser som behöver finnas för att kunna ta hand om alla besökare under året.

Vår ambition är att skapa en levande destination för försvarshistoria. Vid större evenemang som flygdagar med flera tusen besökare från hela Sverige är Krigsflygfält 16 beroende av nätverk med pålitliga resurser som alltid fungerar. Vår insikt är att bästa minnesvärda upplevelser för våra besökare realiseras i samverkan med andra pålitliga organisationer eller företag.

Matlagning
Maritha passar till uniformen på Isak

Förteckning

Marithas scenkostymer

Marithas scenkostymer sömnad och design är ett företag som är specialiserat på design och tillverkning av teaterkostymer. Företaget erbjuder även andra typer av sömnader som exempelvis bröllopsklänningar. Maritha är även ansvarig kostymör på Värmlandsteatern i Karlstad.

Karlstads Nya Fotoklubb

En organisation för den som är intresserad av foto och bor i Karlstad med omnejd. Fotoklubben deltar aktivt på krigsflygfältets olika evenemang och ansvarar för bildbanken som omfattar flera tusen bilder. Klubben har behörighet för att flyga med drönare.

Fageråsens bygdegårdsförening

Bygdegårdsföreningen bistår Krigsflygfält 16 vid större evenemang eller grupper med servering av frukost, luncher, middagar i matsalen.

Hennickehammars Herrgård

Hennickehammars Herrgård byggdes redan 1722. Brukspatron Erik Johan ”Hammern” Jansson köpte bruket med herrgården 1859. Idag är det en modern hotell- och konferensanläggning strax utanför Filipstad. Köket i herrgården ansvarar för att leverera mat till barn som vistas på sommarläger hos Krigsflygfält 16.

Europcar

För persontransporter förhyrs elbilar av olika modeller.

SK Örnen

Sportklubben Örnen bildades den 11 april 1958 i Bäckelid och engagerar en stor del av alla invånare i Molkombygden. SK Örnen bistår Krigsflygfält 16 med tjänster av olika slag i samband med större evenemang.

Wiking Lantz åkeri

Sedan 1937 har Lantz åkeri transporterat det mesta från grus, maskiner, styckegods över hela Sverige. Martin Lantz assisterar krigsflygfält 16 vid förflyttning av fordon och maskiner.

Uniformsmuseet

Uniformsmuseet öppnade 2020 och grundades av Malin Kihlberg och Nicklas Östergren. Malin och Nicklas vision är att berätta om uniformer burna genom historien och människorna som bar dem. Museet visar både civila och militära uniformer.