Healoppet

Upplev storslagen natur, färdas genom historisk miljö – utmana dig själv!
Välkommen till Healoppet på Krigsflygfält 16!

Nu kör vi Healoppets fjärde säsong! Loppet körs under perioden 15 juni till 3 oktober. Vi ger möjlighet för alla som vill att promenera, jogga eller springa 8 km på en löparbana som ger upplevelser av unik natur och historiska miljöer kopplat till krigsflygfältet. Healoppet är ett arrangemang i samarbete mellan IF Göta Karlstad och Krigsflygfält 16.

Utmed banan kommer du att passera 9 löparupplevelser och många av krigsflygfältets sevärdheter. Självklart ser vi till att ta tiden via en app i din telefon så du kan jämföra dina insatser mot andra i resultatlistan.

Ladda ner Raceone appen, anmäl dig och posta sedan ditt lopp. Loppet går på lättsprungen bana i varierad terräng. Läs mer om Raceone och hur du använder appen här. Startavgiften är 50 kr och fina priser utlovas. Pristagarna kontaktas efter 15 oktober 2024 av IF Göta.

Delta i Healoppet:

1. Klicka på ”Anmäl dig här” nedan
2. Ladda ner appen Raceone, sök upp ”Healoppet”
3. Klicka på ”Köp startplats”
4. Du finns nu med på startlistan och kan starta när du vill
5. Starta Raceone och starta loppet i din mobil när du är på startplatsen
6. Lycka till!

Eftersom loppet går över skyddad mark som utgör ett kulturreservat så räknar vi med att du som deltagare respekterar naturen och omgivningen och bestämmelser som gäller. Det vill säga, du parkerar på anvisad plats, ej avviker från den skyltade banan. Banan är öppen mellan 06.00 och 20.00 och självklart tar du hand om ditt eget skräp. Området är också naturreservat och ett Natura-2000 område. Mycket nöje och lycka till på din resa runt Krigsflygfält 16!

Vinnare av Healoppet 2020

IF Göta och krigsflygfält 16 gratulerar segrarna i Healoppet 2020! Ellinor Klockare vann damklassen.

”Jag tycker att det var ett jättekul lopp! Fin bansträckning med bra underlag och härliga skogsmiljöer. Kul också med utmanande sandpartier. Toppen att kunna få springa lopp även under dessa tider!”

Ellinor Klockare