Flyg Viggen i flygsimulator

Ditt besök hos oss börjar med en kort genomgång om krigsflygfältets historia. Du får lära dig mer om stridsflygplanet VIGGEN och kunskap om hur man flyger det. Sen är det dags att dra på dig G-dräkten och få en genomgång av instrument och reglage innan du tar plats i cockpiten för att göra dig redo för olika uppdrag!

Din flygning kommer att omfatta några starter och landningar som utformas på olika sätt. Du får sedan en genomgång av hur väl du lyckats med dina uppdrag.

För att få utbyte av flygningen och för att kunna nå pedaler och orka med spakkraften i simulatorn bedömer vi att 12 år är en lämplig lägsta ålder för besökaren.

Bokningsbara dagar:

Se kalendern för bokningsbara tider under senare delen av augusti 2023. Vi har både pass för nybörjare och vana piloter. Många lediga tider finns i augusti.

Alla pass är på en timme. Är du ovan flygare rekommenderas 2 timmar. Det tar tid för oss att gå igenom hur systemet fungerar om du är ovan.

Fullt fokus krävs under flygningen

Frågor eller bokningsförfrågan

Har du frågor eller vill flyga simulatorn på en annan tid än bokningsbara dagar, kontakta oss enligt nedan så återkommer vi med svar om det är möjligt.

Instruktör:

Anders Eriksson, 070-263 91 24