En dag åker vi på utflykt med bandvagn och upptäcker intressanta platser

Militärhistoriskt upplevelseläger med övernattning

Under tre dagar (1 aug – 3 aug) kommer du tillsammans med 15 andra barn som är 10-13 år få ta del av Krigsflygfältets historia. Krigsflygfältet är en plats som för mer än 80 år sedan var mycket hemlig. I området fanns också många spioner som smög omkring för att försöka ta reda på så mycket som möjligt. Under dina dagar på krigsflygfältet får du tillfälle att höra många intressanta historier berättas. 

Våra dagar på krigsflygfältet börjar kl. 10.00. Du behöver ha med dig kläder för att vara utomhus i alla väder samt utrustning för att kunna övernatta, inkl. hygienartiklar. Alla måltider under dagen ingår, och vi serverar lunch, mellanmål och frukt. En övernattning i tält/logement ingår dag 2.

Program

Dag 1 – tisdag 1 augusti
Vi börjar veckan med en rundvandring då du får lära känna området och dess spännande historia. På vår vandring ser vi ledtrådar som leder oss rätt in i historien. Kanske träffar vi på olika personer som lär oss mer om hur det var att vara soldat på Krigsflygfält 16 under 1940 talet. Under dagen leker vi lekar och lär känna varandra.

Dag 2onsdag 2 augusti
Vi startar dagen med att åka en kortare eller längre rundtur med bandvagn. Vi passerar olika sevärdheter under färden. Under dagen ges även möjlighet att prova andra upplevelser som till exempel VR film, simulator och att skjuta med riktig luftvärnskanon (ja, det smäller högt). Vi kommer att varva upplevelser med olika lekar. Här gäller det att våga prova, tänka kreativt och jobba tillsammans. Efter en intensiv dag intar vi våra sängplatser i militärtält eller logement och sover över på krigsflygfältet.

Dag 3torsdag 3 augusti
Vi vaknar och äter en god frukost tillsammans. Flaggan hissas. Vi fortsätter förmiddagen med olika aktiviteter fram till lunch 11.30. Vi välkomnar anhöriga att vara med på avslutningsfika i matsalen kl. 13.00 – 14.00 då lägret avslutas med pompa och ståt och flera överraskningar.

OBS! Området är inte tillgänglighetsanpassat.

Anmälan senast 16 juni

Anmälan görs via email till:
Lägerledare Charlotte Forsman
Email: charlotte_hedstrom@yahoo.se
Tel: 073-0683351

Vi behöver veta:
Barnets för- och efternamn, ålder, telefon och email-adress till barn och/eller vårdnadshavare, storlek på T-shirt (S,M,L), medges fotografering av barnet Ja/Nej, specialkost, ev. andra önskemål.