Sommarläger på ett krigsflygfält

Välkommen att tillbringa sommarlovet på Krigsflygfält 16 – här ger vi dig en upplevelse utöver det vanliga.

Våra lägerprogram är anpassade för dig som är 9-12 år. Under några dagar kommer du tillsammans med andra barn få ta del av och utforska Krigsflygfältets spännande historia. Här finns många olika hemliga platser att utforska och allt är bevarat sedan beredskapsåren 1939-1945. Vi kommer även bekanta oss med Brattforshedens unika natur och kulturlandskap.

Vi levandegör historien genom att till exempel möta en soldat från 1941, åka bandvagn till olika historiskt intressanta platser, klättra ner i ett skyddsrum, söka efter skatter och prova en riktig flygsimulator. Vi har även en häftig VR (Virtual Reality) film som handlar om ett flyguppdrag mot den norska gränsen under andra världskriget. Vi spenderar tiden till största del utomhus och varvar dagarna med lek, mat och skapande aktiviteter.

Nöjda ungdomar från läger 2021

En erfaren museipedagog leder och ansvarar för programverksamheten tillsammans med en ungdomsledare. Du kommer även att möta flera interna och externa experter under Din vistelse på krigsflygfältet. Vi välkomnar deltagarnas släkt och intresserade vänner att närvara första dagens första timme eller sista dagens sista timme.

Du söker till vårt sommarläger genom att anmäla dig här:

Barn 9–12 år, Karlstad kommun, klicka här >

OBS! Området är inte tillgänglighetsanpassat.