Sommarläger för barn 27 – 30 juli 2021 (Fullbokat)

Välkommen att tillbringa fyra dagar tillsammans med oss på Krigsflygfält 16 på Brattforsheden!

I fyra dagar kommer du tillsammans med 11 andra barn som är 9-12 år få ta del av Krigsflygfältets historia. Krigsflygfältet är en plats som för mer än 70 år sedan var mycket hemligt. I området fanns också många spioner som smög omkring för att försöka ta reda på så mycket som möjligt. Under dina dagar på krigsflygfältet får du tillfälle att höra många intressanta historier berättas. 

Program

Våra dagar på krigsflygfältet börjar kl. 09.00 och slutar klockan 15.00, utom fredag då vi avslutar 16.00. Vi möter upp alla deltagare på parkeringen och går sedan till vårt basläger vid orderbaracken. Du behöver ha med dig kläder för att vara utomhus i alla väder. Alla måltider under dagen ingår, och vi serverar lunch, mellanmål och frukt.

Dag 1
Vi börjar veckan med en rundvandring då du får lära känna området och dess spännande historia. På vår vandring ser vi ledtrådar som leder oss rätt in i historien. Kanske träffar vi på olika personer som lär oss mer om hur det var att vara soldat på Krigsflygfält 16 under 1940 talet. Under dagen leker vi lekar och lär känna varandra.

Dag 2
Vi startar dagen med att åka bandvagn till Krigsflygfältets luftvärnstorn. Där spanar vi efter flygplan innan vi får chans att klättra ner i ett riktigt skyddsrum. Efter lunch går vi till vår egen hangar och testar att bygga något som kan flyga. Här gäller det att våga prova, tänka kreativt och jobba tillsammans.

Dag 3
Vi hittar ett gammalt brev från 1945 där det står skrivet om en glömd skatt. Med hjälp av karta och kompass tar vi oss runt i området och får lösa en mängd utmaningar. Under eftermiddagen tar vi oss en längre tur med våra bandvagnar och upptäcker området tillsammans med vår naturexpert, Lennart Svensson. Vi gör många olika stopp och har med oss fika.

Dag 4
På finaldagen kommer vi göra många roliga saker. Bland annat kommer Du att få prova att flyga i en riktig flygsimulator. Lägerveckan avslutas med pompa och ståt och flera överraskningar.

Lägret är fullbokat. Reservlista finns.

OBS! Området är inte tillgänglighetsanpassat.

Anmälan

Förnamn/Efternamn