Sommarläger för Filipstads barn och ungdomar

Välkommen att tillbringa spännande dagar tillsammans med oss på Krigsflygfält 16 på Brattforsheden!

Krigsflygfältet är en plats som för mer än 70 år sedan var mycket hemligt. I området fanns också många spioner som smög omkring för att försöka ta reda på så mycket som möjligt. Under dina dagar på krigsflygfältet får du tillfälle att höra många intressanta historier berättas.

Vi erbjuder två olika lägerprogram, ett för dig som är 9-12 år, och ett för dig som är 13-15 år.

Våra dagar på krigsflygfältet börjar kl. 09.00 och slutar klockan 15.00. Du kommer få åka till oss med hyrd buss från Filipstad till Krigsflygfältet varje dag där vi möter upp alla deltagarna vid parkeringen. Vi startar och avslutar varje dag i vårt basläger vid orderbaracken. Du behöver ha med dig kläder för att vara utomhus i alla väder. Alla måltider under dagen ingår och vi serverar lunch, mellanmål och frukt. 

Program 9 – 12 år

Dag 1
Vi börjar veckan med en rundvandring då du får lära känna området och dess spännande historia. På vår vandring ser vi ledtrådar som leder oss rätt in i historien. Kanske träffar vi på olika personer som lär oss mer om hur det var att vara soldat på Krigsflygfält 16 under 1940 talet. Under dagen leker vi lekar och lär känna varandra. Efter lunch går vi till vår egen hangar och testar att bygga något som kan flyga. Här gäller det att våga prova, tänka kreativt och jobba tillsammans.

Dag 2
Vår andra dag startar med en bandvagnsutflykt. Under förmiddagen tar vi oss runt med bandvagnar och upptäcker området tillsammans med vår naturexpert, Lennart Svensson. Vi gör många olika stopp och har med oss fika. På eftermiddagen hittar vi ett gammalt brev från 1945 där det står skrivet om en glömd skatt. Med hjälp av karta och kompass tar vi oss runt i området och får lösa en mängd utmaningar. Vi avslutar lägret med prisutdelning och överraskningar.

Anmälan 9 – 12 år, klicka här >

Program 13 – 15 år

Dag 1
Vi börjar veckan med en rundvandring då du får lära känna området och dess spännande historia. På vår vandring ser vi ledtrådar som leder oss rätt in i historien. Kanske träffar vi på olika personer som lär oss mer om hur det var att vara soldat på Krigsflygfält 16 under 1940 talet.  Vi hittar ett gammalt brev från 1945 där det står skrivet om en glömd skatt. Med hjälp av karta och kompass tar vi oss runt i området och får lösa en mängd utmaningar. Under eftermiddagen tar vi oss runt med bandvagnar och upptäcker området tillsammans med vår naturexpert, Lennart Svensson. Vi gör många olika stopp och har med oss fika.

Dag 2
På den avslutande dagen kommer vi göra många roliga saker. Bland annat kommer Du att få prova att flyga i en riktig flygsimulator. Vi avslutar lägret med prisutdelning och flera överraskningar.

Anmälan 13 – 15 år, klicka här >

Läger för barn 9-12 år är fullbokat. Busstransport för lägerdeltagare avgår från Resecentrum/Filipstad bussterminal kl. 8.30 varje dag (den ligger vid Circle K och Folkets Hus).