Per Alsterdal, IF GÖTA, tränar på HEA loppet i maj 2021

Healoppet – start 2 oktober kl 11.00

Upplev storslagen natur, färdas genom historisk miljö – utmana dig själv och andra! Välkommen till ett tävlings- och motionslopp för hela familjen på Krigsflygfält 16. 

Loppet körs som en tävling. Startfältet består av både motionärer och elit. Loppet är ett arrangemang i samarbete mellan IF Göta Karlstad och Krigsflygfält 16.

I spåret träffar du bland andra löparprofilen Per Alsterdal (f.d Jacobsen) från IF Göta. Per, flerfaldig svensk mästare på 3000 meter hinder och tiofaldig segrare av Tjurruset med meriter från friidrotts-VM, kommer att delta. Utmed banan (8 km) finns  9 löparutmaningar och många av krigsflygfältets sevärdheter. Starten går klockan 11.00, lördag 2 oktober.

Vill du testa löparformen är det här det perfekta tillfället för dig. Självklart ser vi till att ta tiden så du kan jämföra dina insatser mot andra i resultatlistan. Loppet går på lättsprungen bana i varierad terräng.

Mer information om loppet och hur du kan anmäla dig kommer att publiceras under juni månad 2021. Redan nu kan du träna genom att delta i det individuella virtuella loppet som pågår 26 april – 3 oktober.

Målgång efter 8,1 km

Ta hand om naturen

Eftersom loppet går över skyddad mark som utgör ett kulturreservat så räknar vi med att du som deltagare respekterar naturen och omgivningen och bestämmelser som gäller. Det vill säga, du parkerar på anvisad plats, ej avviker från den skyltade banan. Området är också naturreservat och ett Natura-2000 område. Mycket nöje och lycka till på din resa runt Krigsflygfält 16!